Wednesday:
Oysters from arcachon with tender leeks
Bordeaux-style duck breast. Fondant potato rounds, pan fried cep mushrooms with unsmoked bacon
Bordeaux Cannelés
Les Huîters du basin d’arcachon et fondue de poireaux |
Magret de canard à la bordelaise; palets de pommes de terre fondants, poêlée de cèpes à la ventrêche |
Les cannellés Bordelais |
Thursday:
Lobster a la amercaine; rice with raisins
Chocolat cream souffle with orange ice cream
Tarte Renversée à la Tomate et aux fenouil confit |
Homard ‘` l’américaine, riz aux raisins |
Chocolat cream souffle avec glace d'orange |
Thursday: Chef Invité: Dennis Rippa: Là Méditerranée, Paris 6
Thursday we had an invtred chef who has won several prices and demonstrated his signature dishes:
Noix St. Jacques de la Baie d'Erquiy, fine Purée de carotte jaune au gingembre frais
Supions farcis au jambon cru, emmental et pesto, jus parfum de piperade
Noix St. Jacques de la Baie d'Erquiy, fine Purée de carotte jaune au gingembre frais |
Supions farcis au jambon cru, emmental et pesto, jus parfum de piperade |
Thursday evening
Aspic coated chicken with country bacon and Chablis wine
Chicken stuffed wit foie gras mousse and pistachios
White sausage with apples
Gelée de volaille au lard paysan et vin de Chablis |
Ballontine de Volaille à la mouse de foie gras et aux pistaches |
Boudin Blanc aux Pommes |
Friday
As it took u a long time to clarifiy the cooking fluid of the ballontine, we in fact made only one dish and tasted Thursday eveing dishes.
Sea bream and tomato Jelly mosaique with salad in a crisp pastry
Mosaique de Daurade et tomates en gelée et sa petite salade dans son croustillant |
“Flame cake”vavory bacon. Onion and cream tart
Trout stuffed with morel mushrooms and braised in Riesling wine
Alsatian-style sauerkraut
Flammenkuche |
Truite farci aux morilles et braise au Riesling |
Choucroute alsachienne |
So now it is time for weekend. Juliette has arrived yesterday, so it will be a nice weekend!
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